zaterdag 4 juli 2015

Zaterdag 4th of July

Plan B gaat volgens planning van start: 7 uur rijden we weg richting Port Angeles, zo'n 70 mijl rijden. Onderweg zien we nog twee white tail deers voor ons de weg oversteken, maar nu is de afstand zeker zo'n 200 m dus is er geen vuiltje aan de lucht. Bij een mooi bergmeer maken we een koffiestop. Kraakhelder water is het. De route van vandaag is sowieso een stuk mooier dan de westkant van Olympic NP. Even over 9 zijn we bij Port Angeles. Bij elk bord wat lijkt op een RV-campground vragen we of er nog plek is. Bij de 3e (een KOA) lijkt het dat er nog 1 plekje is, maar een andere baliemedewerker geeft door dat de mensen zojuist besloten hadden nog een nachtje te blijven. Pech dus. Bij de 5e stop is het raak. Weliswaar een klein plekje voor $44, maar dit voorkomt verder zoeken (maar wel wifi). We zitten nu in Sequim, zo'n 13 mijl ten oosten van Port Angeles. Eerst maar een bakkie doen, de email bekijken en een lunch. Dan rijden we terug naar Port Angeles om daar de Hurricane Ridge op te gaan. Een berg van zo'n 1500 m hoog waarvan je enerzijds een uitzicht hebt op de bergen en gletsjers van de Olympic Mountains, anderzijds met uitzicht op de San Juan baai en Vancouver Island (Canada).
Tot onze verrassing is het boven op de berg warmer dan beneden. Het uitzicht boven valt tegen, het is namelijk niet helder. Nu dachten wij dat dit door de warmte kwam, maar er blijkt al een maand een bosbrand te zijn, ergens diep in het park waarvan nu de smog onze kant op komt.
We drinken eerst wat bij de camper, omdat Hetty moet wennen aan het hoogteverschil. Door de open deur zien we een white tail deer op 10 m afstand rondscharrelen. Even later zien we een kalfje (geen idee of dat bij een hert ook zo heet, in ieder geval een klein hertje) bij de moeder verschijnen. Het kalf die kennelijk ook dorst en gaat bij de moeder drinken. Een schattig gezicht. We maken hierna een kleine wandeling. We passeren een houten kot op palen. Hetty is scherp vandaag ziet onder het houten huisje twee deers (mannetje en vrouwtje) liggen. Zeker ook last van de warmte en een beschut plekje opgezocht.
Om vijf uur zijn we weer beneden in Port Angeles, waar om 6 uur de parade begint ivm 4th July viering. Dat willen we wel meemaken. We installeren ons voor het fraai versierde Court House. Klokslag zes uur komen er 5 vliegtuigjes met rook over ons heen vliegen en begint de parade met het volkslied. Een uur lang trekt er een bonte stoet van versierde voertuigen, verenigingen, brandweer en doedelzakband voorbij. Leuk om eens mee te maken.
Hierna met een kleine omweg door Sequim terug naar de camping. Het stadje ligt prachtig tussen de bergen en de baai. Fraaie huizen en goed verzorgd. Dat hebben we nog niet zo vaak gezien.
We eten pas om half tien. Rond half elf knalt er vuurwerk. Tevreden kijken we terug op deze 4th of July.






Geen opmerkingen: