maandag 8 juni 2015

Maandag 8 juni Canyon NP

Als we rond 8 uur opstaan is het nog niet warm. De camper staat onder een paar bomen waardoor het even duurt voordat het warm wordt. Tijdens het ontbijt stellen we de eerder gemaakte plannen bij. We willen een rafttocht op de Colorado River gaan maken en daarvoor ruilen we de geplande tocht naar NP Canyonlands The needles in. Bij het boekingskantoor blijken we vandaag niet meer mee te kunnen. Woensdag zou wat betreft ons schema het beste uit komen maar dan wordt er onweer verwacht. Dus toch maar boeken dan voor dinsdag en gaan we vandaag naar NP Canyonlands en dan het deel “Island in the Sky”. Hier heb je prachtige vergezichten over een uitgebreid canyon landschap in miljoenen jaren uitgesleten door de Green River en Colorado River. Het is redelijk helder dus daar boffen we mee. Op de achtergrond zien we zelfs de met sneeuw bedekte bergen van “la Sal” die volgens het bord 150 mile ver liggen.
Eerst de verplichte stop bij het visitor center waar we naar een video kijken van het uitgestrekte gebied. Dan langs een aantal viewpoints waaraan tweemaal toe een wandeling aan gekoppeld is. De 1e wandeling gaat naar de Mesa Arch. Een natuurlijke boog waarvan we in Arches nog meer gaan zien. Door de boog heen heb je een mooi uitzicht op het Canyon landschap.
De 2e wandeling is best pittig en er moet veel geklauterd worden om bij een krater te komen. De kleuren zijn prachtig. Natuurlijk worden er ook weer bloemen en beestjes in detail gefotografeerd. Al met al zijn we 7 uur op pad geweest en bij elkaar 100 mile gereden.

Voordat de bbq weer aangaat wordt er lekker gedoucht en gerust. We genieten van de zwoele windstille avond en de gegrilde biefstuk met mais en paprika en , zowaar lekker, frans stokbrood met een fles rode wijn. De avond wordt zoals gewoonlijk besloten met het bekijken van de fotos.