woensdag 3 juni 2015

Woensdag 3 juni Valley of Fire

Het was kiezen die nacht: warm en geen geluid of airco aan wat dus wel geluid geeft. Het wordt een mix. Kees is al om 5 uur wakker. Het is buiten al licht maar de zon is nog niet boven de rotsen uit. De volle maan staat nog aan de andere kant van de hemel. Dus eruit, fototoestel om en wachten op de mooie zonsopkomst. Een haasachtig dier loopt over de camping. De rode rotsen komen in een mooie gloed te staan. Om 6 uur komt ook Hetty uit haar bed en besluiten we vroeg op pad te gaan. 7 uur rijden we weg naar een gebied waar een 4-tal korte wandelpaden aan liggen. De 1e stop is bij de wave trail. Voor diegenen die de wave kennen in Utah, dit is een kleine kopie ervan.




Om 8 uur is het al 30 graden en dat maakt de wandeling gelijk al zwaar. Maar het is de moeite waard. Na 1,5 uur zijn we terug en gaan dan eerst lekker rusten en een vervolg ontbijtje nemen. Een ranger die naast ons stopt meldt dat het 97 F is, (35 C). Terwijl Hetty met een natte doek om verkoeling zoekt in de schaduw van de camper, gaat Kees wat experimenteren met z'n nieuwe statief en macrolens. Een uurtje later vervolgen we onze weg naar de White Dome. Dit is een rondje om een witte berg met een passage door een smalle canyon. Hier zijn in het verleden diverse films opgenomen waarvan nog een klein restant aanwezig is. Inclusief een rust in de schaduw zijn we een uur later weer terug. Tijdens de gehele wandeling zijn we niemand tegen gekomen terwijl er nog 10 auto's staan. Verder dan een bord lezen komen die Amerikanen niet (hoewel: we horen ook Duits en Frans om ons heen). Bij de volgende stop gaat Kees alleen op pad. Nog maar 5 minuten op weg ziet hij een 5-tal berggeiten tegen een rots opklauteren. Dat vraagt om een mooi plaatje.



Onderweg door een canyon ziet hij ook de nodige reptielen, kleine hagedisjes maar ook grotere exemplaren. Ook die worden op de foto vastgelegd. Helaas laat een slang zich niet zien, evenals de tarantula spin die hie er ook zou moeten zitten (nu lezen we in het bezoekerscentrum dat die alleen snachts te voorschijn komen). De laatste stop is bij de Elephant Rock. Een uitleg is niet nodig als je de foto ziet.
Later als de bedoeling was (half drie) rijden we uit Valley of Fire State park weg. Wat een fantastisch begin was dat!


Nu gaan we op weg naar NP Zion waar we na 150 mile en 4 uur later aankomen. Onderweg maken we een stop bij een Burger King om onder het genot van een milkshake contact te leggen met het internet. De snelheid was niet optimaal wat betekent dat er nauwelijks foto's geupload konden worden. Bij de ingang van het NP moeten we 15 dollar dokken om 2 dagen later de tunnel aan de oostzijde door te mogen. De kampeerplaats was ruim en mooi gelegen. We volstaan met een simpele maaltijd (Hetty heeft aan soep genoeg, Kees bakt er een hamburger bij) en gaan als het donker is, naar bed. De temperatuur is aangenaam en airco kan uitblijven.

Bijschrift toevoegen

Dinsdag 2 juni RV ophalen / Valley of Fire


Om 8 uur loopt de wekker af. Voor die tijd zijn we beide al enkele keren wakker geweest. Kees heeft om 5 uur maar even de email afgehandeld. Het is nog even wennen aan het tijdsverschil. Op de begane grond van het hotel zijn naast de vele gokmachines ook enkele straatjes gebouwd in de stijl van oud New York. Hier zitten diverse restaurants. Wij houden het eenvoudig en halen bij een kiosk een koffie, thee en muffin en een cinnamom roll(kaneel) wat we aan een bistro tafeltje nuttigen. We proberen ook even met de ipad facetime uit met de buurtjes en dat was een leuke ervaring. We begrepen dat het herfstachtig weer was in NL. Heel wat anders dan de woestijn hitte van Nevada. De taxi naar Cruise America stond om 9 u al klaar en we waren vlot in Henderson (plaats naast Las Vegas). Na het kijken van de instructievideo (ook in het NL) namen we alle tijd om de camper te inspecteren en de bediening door te nemen. Het was een 2015 model met circa 7300 mile op de teller. Het rook nog allemaal nieuw.

(hier moeten nog wat fotos komen, maar de verbinding is dermate traag dat dat een andere keer komt)

 Om 11 uur gaan we op weg naar de Walmart om daar het nodige in te slaan. Hetty had thuis al een boodschappenlijst op gesteld en dat werd in 2 boodschappenkarren ingeladen. Naast de nodige etenswaren ook 2 vouwstoelen en BBQ spullen. Al met al kostte dat wel 2 uur en dan nog eens de inhoud van alle plasticzakken (ca 20 !) een plekje geven in de camper. Dan zie je pas hoeveel ruimte er in zo'n rijdend huis zit. Ook nog even langs het kantoor van de AAA om gratis (ja, we blijven hollanders tenslotte) wegenkaarten te halen van de staten die we aandoen en dan op weg naar Valley of Fire State park. Om hier te komen moeten we door het nationale park Lake Mead rijden waar we de American Beautiful pas aanschafen. Met deze kaart kan je een jaar lang alle NP van America bezoeken. Die halen we er in die 5½ week wel uit. De weg die we rijden is schitterend. Grillige rotsen in diverse kleuren varierend van wit tot rood en af en toe het blauwe water van Lake Mead. Je vraagt je af hoe die struiken het kunnen overleven. Het waarschuwingsbord voor wildlife stond er niets voor niets. Nadat we een scherpe bocht namen stonden daar opeens 2 berggeiten (of zo iets) op de weg. Jammer dat we het fototoestel niet klaar hadden liggen. Even na vijfen rijden we het State park binnen en rijden gelijk door naar de RV-campground. Nu maar hopen dat er nog een plekje met stroom is. Gelukkig, er waren nog diverse plekken vrij. Geen campingkantoor hier maar alleen een brievenbus waar je een envelop met 30 dollar ingooit (is ook gelijk de entree voor het park). We staan tussen de rode rotsen deels in de schaduw, en deels nog in de volle zon. Het ziet er fantastisch uit. Dit is het echte camperen voor ons.



Alleen nog even de BBQ aan en dan genieten van een lekkere maaltijd. Om 20:30 u is het volledig donker hier. De zwoele wind voelt lekker aan en onder het genot van een bakje leut maken we de plannen voor de volgende dag.