zaterdag 20 juni 2015

Zaterdag 20 juni: Powwow in Cody

Meldden we gisteren nog dat we met vroeg opstaan geen problemen hadden, dan moet dat nu even rechtgezet worden. We hebben heerlijk lang geslapen. En rustig bovendien. De matras van de RV is nogal glad en het onderlaken glijdt hier op waardoor het s''morgens ergens verfrommeld tussen ons in ligt. Ditmaal ligt alles nog zoals we er in gestapt zijn. Blijkbaar waren we toe aan een goede nachtrust. Vandaag doen we het ook rustig aan. We gaan eerst lopend naar de Walmart (15-20 min enkele reis). Dit zullen niet veel mensen hier doen. Bijna alles is hier uitgerust met een drive-in, de ATM (flappentap), de ijszaak( diary queen), en zelfs een kleine espressobar (keet van 1 bij 2 m). Wij laten de wagen lekker aan de full-hookup staan vandaag. Tegen twaalven gaan we naar de Pow Wow: het jaarlijkse bijeenkomst, viering van de Plain Indians. Er is eerst een Grand Entry , daarna drum zang en dans wedstrijden. Aan de buitenkant van het terrein staan allemaal stalletjes met sieraden, kunstvoorwerpen en kleding. Het binnenterrein is voor de kleurrijk uitgedoste indianen, jong en oud. Een spreker praat alles aan elkaar en om de beurt neemt een bepaalde tribe (stam) de monotone drum en zang voor zijn rekening. We weten een goed plekje te bemachtigen waar we mooie plaatjes kunnen schieten. Laten die maar de rest van het verhaal vertellen.
Na circa 2 uur dit kleurrijke spektakel gezien te hebben gaan we terug naar de camper. Hetty gaat lekker op bed liggen en Kees neemt de tijd om de zaterdageditie van AD op gemak te lezen en neemt daarna een kleine nap. Ook worden de foto's van die middag bekeken. Fraaie beelden zoals jullie hier zelf kunnen zien. Tegen het einde van de middag gaan we nog even het Cody museum in en daarna door naar de 2e ronde van de powwow die om 18 u begint. Door de bewolkte lucht is het kleurenspel wat minder intens maar nu staan we achter een drumgroep en dat geeft weer een andere dimensie aan dit schouwspel.

Op de bbq gaan we iets nieuws uitproberen. Bij de Walmart verkochten ze dunne ceder houten (fineer) vellen. Dit gaat om de zalm met groene asperges en wordt dan min of meer gerookt op het vuur. Hmmmm... dat is voor herhaling vatbaar.