donderdag 25 juni 2015

Woendag 24 juni: YNP Lamar valley en Mammoth Springs

Het is tien minuten later dan gepland als we wegrijden. Om 7 uur zijn we bij Tower Junction waar Jos en Nel hun camper parkeren en bij ons instappen. We rijden een 20 mijl de vallei in en zien honderden bisons. De vrouwtjes met de kalfjes lopen/liggen in een kudde. De stieren zijn alleen of met enkele soortgenoten op afstand. Het zonnetje doet zijn best om de vallei mooi uit te lichten. Een grote stier ligt te rollebollen in de droge grond (wellicht had hij jeuk) en dit geeft een grote stof wolk, zeker als hij z'n vacht uitschut.
De gehoopte beren, wolven, of coyote (al was het er maar 1) laten zich niet zien. Een groep mensen uitgerust met grote kijkers zit al vanaf 5 uur te wachten maar niets gespot. Dat maakt het nog een beetje dragelijk. Wat we wel zien is een roofvogel die mooi geposeerd op een rotspunt zit. Helaas, door het tegenlicht zien we alleen een silhouhet, dus wat het is laat zich raden.
We drinken op het keerpunt een kop koffie en maken een leuke groepsfoto. Hierna rijden we terug naar Tower Junction en vervolgen ieder met zijn eigen camper de weg naar Mammoth Hotsprings.

De lucht is zwaar bewolkt, maar als we ter plekke zijn komt er toch af en toe wat blauw aan de lucht. Hierdoor worden de kleuren bijzonder gebied gelijk veel mooier. We brengen 2 uurtjes door in dit gebied (gezien de drukte , 1 van de toppers van YNP) en dan rijden we door naar onze volgende campground in Madison. Alle vier zijn we moe van alle inspanningen en na het biertje met nootje is het tijd voor een rustmomentje. Er worden geen activiteiten meer genomen. Het verzadigingspunt voor vandaag is bereikt. Een pastaschotel met een wijntje vormt het afscheidsetentje met Jos en Nel. Als afsluiting van deze dag gaan we met z'n vieren om om half tien naar de rangertalk in het amphitheater. Dat zijn in het algemeen interessante verhalen maar ditmaal viel het tegen. Het kan ook niet altijd meezitten. Na de restjes wijn nog opgemaakt te hebben, zijn we snel onder zeil. 










1 opmerking:

Anoniem zei

The journey of a lifetime. We lezen en leven met veel plezier mee. Prachtige verhalen en foto's. Jullie in het echt en wij in een armchair adventure. Geniet en hou het heel. Groetjes, Conny en Cees