donderdag 25 juni 2015

Dinsdag 23 juni: YNP - Canyon village

Afspraak was dat we om 8 uur weg zouden rijden met de RV van Jos en Nelleke. Voor die tijd zet Kees de RV wat beter waterpas (dat was het enige wat niet op ons lijstje stond, wel op de van Jos Otte, maar de afwasbak met water is ook een goede referentie). We zetten de RV neer op de parking van de South rim bij de Lower Falls en maken een wandeling langs de rim. Na 2 mijl gaan we terug via het bos. Hier komen we langs diverse meertjes waar je hoopt dat er net een elk of beer staat te drinken. Helaas, niets te zien. We komen ook langs vulkanisch terrein waar we modderpoelen zien borrelen en waar zwaveldampen de grond uitkomen. We zien wel diverse uitwerpselen van dieren en gissen van welk dier het is. Ook verse sporen doen vermoeden dat er toch wel een beer in de buurt is geweest. Maar zien doen we niets. Als we bij de parking van de Upper falls zijn aangekomen, zien we aan de meute fotograferende mensen dat er wat te zien moet zijn. Het blijken 4 forse elks (edelhert) te zijn die rustig in het gras graasden. Ook wij schieten de nodige plaatjes. Deze dieren kunnen we van ons lijstje afstrepen. Bij elkaar zijn we bijna 3,5 uur aan de wandel geweest dus dat vraagt om een rustmoment in de middag.
Na de rust maken we een ritje met z'n vieren in 1 RV (Jos rijdt) naar de Hayden Valley. Ook in dit gebied ben je verzekerd om bisons te zien. Bij de Sulphur pots (check) maken we een wandeling. Het late middagzonlicht zorgt voor mooie plaatjes. Het stinkt er lekker naar rotte eieren. Via de North rim rijweg rijden we terug naar de camping. Bij een uitkijkpunt aan de north rim zit iemand met een vogelkijker ergens naar te kijken. Het blijkt een nest te zijn van de arend, die op een randje van de rots gemaakt is. Het nest ligt net in de schaduw en met de telelens niet goed in beeld te brengen.
Rond 19:30 zijn we terug op ons campingplekje. Jos en Nel hadden vorig jaar als verjaardagskado een outdoor-etentje in Yellowstone gekregen. Dus wij verzorgden nu de gehele maaltijd, beginnend met soep, nasi met sate van de bbq en ijs toe. Het is half tien en dus donker als we klaar zijn. We maken nog een klein kampvuurtje en dan naar bed. Een kort nachtje want we willen om 6 uur wegrijden om dan met de vroege ochtend in de Lamar Valley te zijn om te kijken of we nog meer wild anders dan bisons kunnen spotten.






Geen opmerkingen: