donderdag 25 juni 2015

Donderdag 25 juni: YNP - Old faithfull en meer ....

Deze dag staat het geisergebied van Yellowstone op het programma. Om 9 uur rijden we uit Madison campground weg en met een tussenstop bij de Prismatic pool parkeren we de RV rond half elf bij de Old Faithfull Inn. Als eerste gaan we bij het visitor center kijken hoe laat de diverse geisers actief zijn en op basis daarvan maken we ons programma. Als de geisers mee willen werken aan de inschatting van de rangers, dan kunnen we zeker 4 geisers in actie gaan zien. De weersomstandigheden zijn prima: helder weer met mooie luchten (en goed warm, rond de 30 g C). Wat we zien beschrijven we maar niet, da's lastig. Laat de foto's maar spreken. In de geiserplanning is ook ruimte om een uurtje te internetten. Op welgeteld 1 locatie in Yellowstone kun je (tegen fors uurtarief) je email checken. Dat doen we dus maar. Ook kan Kees de blogteksten van de afgelopen dagen uploaden. Om de foto's er bij te zetten is geen tijd meer.
Door deze internetpauze zijn we net te laat bij de geiser die rond 16 u gepland was. Rond 18 u staat er nog 1 gepland en daar gaan we rustig op wachten. Dat wachten wordt beloond. Ruim 10 minuten gaat een krachtige stoomzuil de hoogte in. Een mooi besluit van de dag. Al met al zijn we vanaf 10 uur in de gebied aan het wandelen/slenteren/wachten en dat is best vermoeiend. De overnachting is besproken aan het Yellowstone meer (Bridge Bay Campground) en dat betekent nog een 1,5 uur rijden. Bij aankomst twijfelen we: nu dumpen of morgenvroeg. Om dat we bij de incheckbalie moeten keren voor het dumpen, besluiten we dat toch maar de volgende dag te doen. We zijn eigenlijk ook wel moe en willen eerst maar gesteld staan en dan een lekkere douche nemen (in de camper want op deze locatie zijn er geen douches beschikbaar). De boiler wordt opgewarmd en Hetty gaat als eerste onder de douche. Nadat ze haar haren had ingesopt komt er geen water meer uit de douche: tank leeg. Met flessenwater( brr koud) wordt de shampoo eruit gewassen en dan gaan we toch maar noodgedwongen dumpen en watervullen. Uiteindelijk zijn we dan alle twee weer fris en fruitig. Ditmaal geen kampvuur en bbq maar blijft de maaltijd beperkt tot 2 koppen soep.

Morgen is het de vertrek dag uit Yellowstone. Hetty wil zo graag nog een beer zien dat ze het er wel voor overheeft om nog een keer vroeg op te staan. We zitten immers vlak bij de Hayden Valley waar beren regelmatig gespot worden.
 






1 opmerking:

Unknown zei

Wauw! Indrukwekkend!!!!!