zondag 7 juni 2015

Zondag 7 juni: van Monument Valley naar Moab

Op de camping bleek de internetsnelheid niet tegen te vallen dus neemt Kees de tijd om op de blog het dagboek inclusief wat foto's te uploaden. Al met al is dit een tijdrovend klusje maar we weten dat we het thuisfront er een groot plezier mee doen. Ook voor ons zelf is het later leuk om de belevenissen weer terug te lezen.
Pas om 10 uur gaan we rijden op weg naar Moab. We rijden de 163 waar bij mile marker 13 het iconische beeld is op Monument Valley. We nemen de tijd om dit op de foto vast te leggen en we zijn niet de enigen. Waarom die japanners altijd van de vreemde houdingen moeten maken blijft een raadsel, maar is wel een komisch gezicht. Hetty is hierdoor geïnspireerd en moet ook springend op de foto.


Op de route naar Moab komen we eerst lngs Mexican hat. een iconisch stuk rots. Vervolgens langs Gooseneck State Park, een dubbele bocht in de San Juan river. Niet zo diep als de Horseshoe Bend maar de 300 m diepte mag er best wezen. Hier nemen we de tijd voor een lunch, alvorens de 2e helft naar Moab af te leggen.



 Hier zijn we rond 5 uur. We staan de komende 2 nachten op Canyonlands Campground die midden in het stadje ligt en op 100 m van de bekende locale brewery. Dat vraagt natuurlijk om een biertje. De hefeweizen smaakt prima.
Het weer is prima, lekker zonnig en temperatuur zo'n 27 graden. De BBQ gaat vanavond aan , Mais kip en gepofte aardappel. Verrassend dat er op deze kampeerplaats geen firepit is, maar nu komt de gekochte kleine bbq wel goed van pas.

Ondertussen leest Hetty het AD (grappig om zondagavond de maandageditie al te lezen) en Kees typt 2 dagen bij elkaar. We zijn weer up to date.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een avonturen en prachtige foto's! We kijken steeds uit naar de volgende editie.
We krijgen er ook steeds meer zin in.
Veel plezier op het volgende traject en tot over 2 weken!
J en N

Anoniem zei

De derde poging om iets te schrijven, blijkbaar gaat dat met google + niet goed. Wat een prachtige foto's en leuke verhalen om te lezen. Je krijg bijna de indruk er zelf bij te zijn. Heel leuk om te volgen. We kijken uit naar de volgende aflevering. Fijne dagen verder. Groetjes Rini, Christan, Gert.