vrijdag 12 juni 2015

Dinsdag 9 juni: Moab - raft op Colorado River

Al 4 dagen reizen de in NP Zion gekochte ansichtkaarten met de camper mee. Kees gaat daarom eerst maar eens op zoek naar een postkantoor om de kaarten te posten. Hetty slaapt lekker uit tot 9 uur. Na het ontbijt en een chatsessie met Jos (we konden zo mooi even hun kampeerplaats voor over een week of 5 real life laten zien) maken we ons klaar voor vertrek. De tanks worden geleegd en gevuld, ook de benzine tank. Voor de rekenaars onder ons: we waren $100 kwijt voor 35 gallon, hiermee hadden we 420 mile gereden. Vraag: wat is de literprijs en het verbruik?
Als je het goed hebt, mag je een keertje op bezoek komen als we weer thuis zijn, en anders ook.
Om 10:45 uur moeten we ons melden bij het kantoor van de rafting touroperator. Met een aftandse schoolbus worden we naar het vertrek punt gevoerd, zo'n 15 mile stroomopwaarts. De weg loopt hier naast de Colorado River en dat is een mooi rijtochtje. Hoeven we dat zelf niet meer te doen.

Bij het vertrekpunt liggen de grote rubber boten waar je met maximaal 10 man in kan, al klaar. Wij zitten in de boot met 9 man en een jonge stuurvrouw. Leuk beroep hoor, elke dag een raft tochtje maken. Hard werken is het op dit traject niet. Op commando moeten we voorwaarts of achterwaarts peddelen. De snelheid van het water, geschat op 2 m/s doet het meeste werk. Na een paar mijl varen stoppen we voor een lunch-bbq. De hamburger en hotdog, aangevuld met salade, pasta, gebakken aardappels smaakte prima. Aan het begin van het 2e traject, komen we 1 heftige stroomversnelling tegen die de helft van de boot van een douche voorziet. Als je je niet goed vasthield had je hier er uit gegooid kunnen worden, maar gelukkig was dat niet het geval. Aan de rechterkant van de rivier ligt Arches NP maar een boog laat zich vanaf deze kant niet zien. Dat moet dan maar wachten tot morgen. Het zitten op de bootrand zonder verder een steun in de rug maakt het best nog vermoeiend. Als we rond 3 uur bij een strandje aan land gaan waar de bus ons weer oppikt, blijken we alle twee behoorlijk moe te zijn. De hitte (ergens in de 30 gr) heeft daar zeker aan bijgedragen. Na boodschappen ingeslagen te hebben voor de komende dagen (we staan hierna 3 nachten in de natuur) en een milkshake bij de Burger King rijden we een 30 mile naar onze stek in het Dead Horse Point State Park. Bij de ingang is het kantoortje onbemand maar onze gereserveerde plek is voorzien van onze naam. Dus dat is allemaal in orde. Hetty is helemaal uitgeblust en gaat lekker op bed liggen. Kees bladert nog wat AD's door en gaat ook nog maar een uurtje plat. Die avond doen we lekker niets meer. De lucht is s,middags trouwens helemaal dichtgetrokken dus een mooie zonsondergang laat het afweten. Hoewel, op het laatste moment kleurt de lucht toch nog even mooi rood. En dan is het hier pikke donker en muisstil. Door de bewolking helaas geen sterrenlucht. Dat houden we maar te goed voor een andere keer.







2 opmerkingen:

Unknown zei

Prijs: 1.2139 euro per liter
Verbruik: 1 liter op 3.12 km

Unknown zei

Kaart is bij Oma Biesheuvel in ieder geval aangekomen. :-)